Ο Χαράλαμπος (Μπάμπης) Παπαϊωάννου είναι διεθνής εμπειρογνώμονας σε θέματα χάραξης πολιτικών για τους νέους. Είναι ένας από τους πρωτοπόρους στον τομέα του youth work στην Ελλάδα με μεταπτυχιακές σπουδές στις «Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας» από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Διετέλεσε Συντονιστής του «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» (www.thessaloniki2014.gr), Διευθυντής Στρατηγικής της υποψηφιότητας της Τρίπολης Αρκαδίας για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021 (www.tripolisarcadia2021.gr) και Διευθυντής του προγράμματος της Ε.Ε. «Youth Campaign on Tolerance”. Το χρονικό διάστημα 2000-2002 υπήρξε το πρώτο εκλεγμένο μέλος του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας από την Ελλάδα (www.youthforum.org).

Ειδικεύεται σε θέματα κοινωνίας πολιτών με έμφαση στην ενεργό συμμετοχή των νέων και στην ανάπτυξη πολιτικών για τη νεολαία σε τοπικό επίπεδο. Ασχολείται με τα ευρωπαϊκά θέματα, την ψηφιακή ατζέντα και τη δικτύωση. Δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Συντονίζει και συμμετέχει σε δίκτυα φορέων της κοινωνίας των πολιτών στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.