Αντιμετωπίζοντας τα εχθρικά UAVs

Άρθρο του προέδρου της επιτροπής Άμυνας – Ασφάλειας του Ινστιτούτου Εξωτερικών Υποθέσεων, Αντιστρατήγου ε.α. Ιπποκράτη Δασκαλάκη στο Foreign Affairs the Hellenic Edition, σχετικά με την στρατηγική περί τα Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα.

Διαβάστε Περισσότερα...

To νέο ΚΥ.Σ.Ε.Α. και η εθνική ασφάλεια της Ελλάδας

Άρθρο του οικονομολόγου και υποστράτηγου ε.α. Γιώργου Χατζηθεοφάνους στο Foreign Affairs the Hellenic Edition, σχετικά με την θεσμική αναδιοργάνωση των οργάνων που αφορούν στην ελληνική Εθνική Ασφάλεια αλλά και τις διαχρονικές ελλείψεις που επιμένουν.

Διαβάστε Περισσότερα...

Αρχιμανδρίτης Αρ. Γκρέκας: Τεκμήριο της αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο η Σταύρωση

Για το νόημα της σταύρωσης του θεανθρώπου γράφει ο επικεφαλής του τμήματος Θρησκεία – Πολιτισμός του Ινστιτούτου Εξωτερικών Υποθέσεων, Αρχιμανδρίτης Αρίσταρχος Γκρέκας, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαβάστε Περισσότερα...

Μαύρες προβλέψεις του ΟΟΣΑ για τις οικονομίες -και πιο πολύ για την ελληνική

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) δημοσιοποίησε μελέτη του σχετικά με την αρνητική επίδραση που θα έχει το lockdown λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού που πλήττει ολόκληρο τον κόσμο. Οι βραχυπρόθεσμες οικονομικές επιπτώσεις από μια μείωση της δραστηριότητας πάνω από 50% και ως 100% σε διαφόρους τομείς, φαίνεται να πλήττουν περισσότερο από όλες τις χώρες την Ελλάδα.

Διαβάστε Περισσότερα...