Ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 16 Ιουνίου 2022 στην ΛΑΕΔ (Ρηγίλλης 1, Αθήνα) το διήμερο 2nd Forum on Hybrid Threats, Cybersecurity, and Artificial Intelligence, με θέμα «Υβριδικές Απειλές και Ελλάδα: Εξελίξεις, τάσεις, θεσμικό πλαίσιο, και κρατική ανθεκτικότητα», το οποίο διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων (www.fainst.eu), υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος.

Το Φόρουμ μπορεί να παρακολουθήσει όποιος θέλει, τη μεν πρώτη ημέρα ΕΔΩ και την δεύτερη ΕΔΩ.

Συμμετείχαν με φυσική παρουσία αλλά και μέσω διαδικτύου,  42 Έλληνες και ξένοι ομιλητές μεγάλου κύρους  και επιδραστικότητας, από τον χώρο της πολιτικής, της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του NATO, της ΕΕ, των αρμοδίων ελληνικών κρατικών υπηρεσιών και φορέων, εκπρόσωποι ξένων Πρεσβειών, αλλά και εκπρόσωποι εταιρειών και φορέων του ιδιωτικού τομέα με μεγάλη σημασία για την λειτουργία των κρίσιμων υποδομών και την υποστήριξη της κρατικής λειτουργίας και κοινωνικής και κρατικής ανθεκτικότητας.

Στιγμιότυπο από την ομιλία της κας Clare Roberts,Dep. Head, Cyber and Hybrid Policy Section, Emerging Challenges Division, του NATO. Στο πάνελ διακρίνονται ο κ. Αθ. Κοσμόπουλος, DPO, του Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής και οι Λ.Γ. Κατσώνης και Αν. Πλατιάς του Ινστιτούτου.

Σκοπός το φόρουμ ήταν η μελέτη των σύγχρονων μεθόδων εχθροπραξιών, υπό το πρίσμα των απειλών που διαφαίνονται σήμερα για την Ευρώπη και ειδικότερα για την Ελλάδα. Πόσο ανθεκτική είναι η χώρα; Ποιες υβριδικές απειλές μπορεί να αντιμετωπίσει και πώς; Τι πρέπει να γίνει ώστε να ενισχυθεί η αντοχή της Ελλάδας στις πολυποίκιλες επιβουλές; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα για τα οποία αναζητήθηκαν απαντήσεις μέσω των συνεδριών του φόρουμ.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση