Ο Αντώνιος Πλατιάς είναι Ταξίαρχος ε.α. Υπηρέτησε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως  Διευθυντής Πολιτικής Εθνικής Άμυνας, καθώς και ως Τμηματάρχης Διμερών Αμυντικών Συνεργασιών και επικεφαλής Γραφείου ΝΑΤΟ, EE  και Διεθνών Οργανισμών, της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων.

Είναι απόφοιτος του NATO Defence College (Ιταλία), της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου, και έχει φοιτήσει στη Σχολή Πυροβολικού των ΗΠΑ -όπου και αρίστευσε-, στο ΝΑΤΟ School (Γερμανία), στο Institut des hautes études de défense nationale (Γαλλία), καθώς και στο σύνολο των σταδιοδρομικών Σχολών του Όπλου του. Κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Έχει υπηρετήσει σε διάφορα Επιτελεία και Μονάδες του εσωτερικού και διοίκησε την 193 Μοίρα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (MLRS). Υπηρέτησε στο εξωτερικό στη SEEBRIG στην Κωνσταντινούπολη (Τουρκία), στην Κύπρο, στο Στρατηγείο της Ευρωπαϊκής Επιχείρησης «ALTHEA» στο Σεράγεβο (Βοσνία και Ερζεγοβίνη), ενώ συμμετείχε ως μέλος εθνικών αντιπροσωπειών σε πλήθος συναντήσεων υψηλού επιπέδου εντός κι εκτός Ελλάδος.

Τα κύρια ενδιαφέροντά του είναι η περιφερειακή γεωπολιτική και πολιτική ασφάλειας και άμυνας, η γεωπολιτική της ενεργειακής μετάβασης και η αμυντική διάσταση των διεθνών σχέσεων.