Η Δρ. Ελισάβετ Προδρόμου είναι μέλος ΔΕΠ στο The Fletcher School του Πανεπιστημίου Tufts, όπου διευθύνει την Πρωτοβουλία για την Θρησκεία, το Δίκαιο και την Διπλωματία.

zΕίναι εξωτερική Ανώτερη Συνεργάτις και Συμπρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για τους Χριστιανούς και τον Θρησκευτικό Πλουραλισμό στη Μέση Ανατολή, στο Κέντρο για την Θρησκευτική Ελευθερία στο Ινστιτούτο Hudson και ήταν ανώτερη συνεργάτις για την Εθνική Ασφάλεια και τη Μέση Ανατολή, στο Center for American Progress. Είναι συμπρόεδρος στο Religions for Peace. Η Δρ. Πρόδρομου διετέλεσε Αντιπρόεδρος και μέλος στην Επιτροπή των ΗΠΑ για την Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία (2004-2012) και ήταν μέλος της Ομάδας Εργασίας του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Θρησκεία και την Εξωτερική Πολιτική (2011-2015).

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην γεωπολιτική και την θρησκεία, με ιδιαίτερη έμφαση στη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο, και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Τα τρέχοντα ερευνητικά της έργα επικεντρώνονται στην πολιτισμική κληρονομιά και την θεσμική θρησκευτική ελευθερία στην Τουρκία και σε συγκριτικά πλαίσια, όπως και στον Ανατολικό Ορθόδοξο Χριστιανισμό και την παγκόσμια δημόσια συμμετοχή. Είναι διευθύντρια σπουδών για το εκτελεστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Fletcher για την βασισμένη στην πίστη ηγεσία. Είναι συγγραφέας πολλαπλών τόμων που έχουν εκδοθεί και πολλών δημοσιεύσεων σε επιστημονικά και πολιτικά περιοδικά, είναι επίσης συχνή σχολιαστής και συνεργάτης σε αμερικανικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος. και ενός S.M. στην πολιτική επιστήμη από το MIT, ενός M.A.L.D. στις διεθνείς σχέσεις από το Fletcher, και ενός B.A. στην ιστορία και τις διεθνείς σχέσεις από το Πανεπιστήμιο Tufts.

Τομείς εξειδίκευσής της είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, η διεθνής πολιτική, η διεθνής ασφάλεια, οι διαπραγματεύσεις και η επίλυση συγκρούσεων, και οι σπουδές για [γεωγραφικές] περιφέρειες.