Γρηγόριος Κουτσογιάννης

Γρηγόριος Κουτσογιάννης

Ο Δρ Κουτσογιάννης δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια στο χώρο της άμυνας και τεχνολογίας, με σημαντική εμπειρία στο διεθνή χώρο έχοντας εργαστεί και ζήσει στη Μέση Ανατολή, Αφρική και Ηπειρωτική Ευρώπη καθώς επίσης και με πολυεθνικούς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Εξειδικεύεται σε εθνικά αμυντικά προγράμματα στο χώρο των ελικοπτέρων, ναυπήγησης και εκσυγχρονισμού μονάδων επιφανείας, ραντάρ, αντι-πυραυλικής άμυνας και Cyber. Επίσης έχει συνεργαστεί με αρκετά κράτη, ακαδημαϊκά ινστιτούτα και πανεπιστήμια για την ενίσχυση των κατά τόπους ακαδημαϊκών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων.

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde το 2000 με πτυχίο Ηλεκτρολόγου Ηλεκτρονικού Μηχανικού. Το 2003,  τελείωσε το Διδακτορικό του στην Επεξεργασία Σημάτων, με υποτροφία από το Υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις και είναι κάτοχος διπλώματος ευρεσιτεχνίας για παθητικά ραντάρ. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Αραβικά. Έχει άδεια χειριστή αεροσκαφών και ασχολείται ερασιτεχνικά με ακροβατικές πτήσεις.